

Бразильський горіх - плід південноамериканського горіхового дерева, який, як і більшість інших горіхів, є надзвичайно корисним для здоров'я. Ці плоди містять величезну кількість мононенасичених жирів, корисних для зниження рівня шкідливого холестерину в крові, а також селену, що є важливим компонентом двох найважливіших антиоксидантних ферментів, що захищають організм від серцевих захворювань, раку і захворювань щитовидної залози.
По суті, головне корисна властивість бразильського горіха викликано екстремально високим вмістом селену в даному плоді. Селен є найважливішим мінеральним антиоксидантом, який може захистити від шкідливих впливів і пошкоджень організму вільними радикалами, які пошкоджують клітини і тканини. Завдяки цьому систематичне вживання бразильського горіха в їжу може захистити організм від цілого ряду захворювань, зокрема, хвороб серця і ракових пухлин.
Наразі коментарі відсутні.