

Плоди свіжого манго користуються неймовірною популярністю в кулінарній справі, проте сухофрукти, виготовлені на їх основі, не менш смачні і корисні. Найчастіше сушене манго виступає в якості одного з головних компонентів всіляких страв тайської кухні. Завдяки приємному смаку і неповторному аромату висушених плодів манго приготовані шедеври кулінарії не тільки відрізняються особливим шиком, але і несуть безперечну користь для нашого організму.
Відмінні смакові якості не єдиний плюс цього продукту - безсумнівна і користь сушеного манго для здоров'я людини. Зокрема, при регулярному вживанні цих ласощів в розумних межах нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, і, отже, поліпшується обмін речовин в організмі. Це відбувається завдяки наявності в плодах манго великої кількості харчових волокон, які діють на зразок губки, вбираючи в себе шкідливі речовини і виводячи їх з організму.
Крім того, доведено користь сушеного манго і для серцево-судинної системи, так як речовини в складі цього плода сприяють попередженню таких захворювань як анемія, гіпертонія і атеросклероз. Помічено позитивний вплив на організм від вживання сушеного манго і в нормалізації сну, поліпшення працездатності органів зору, нервової системи і слуху.
Наразі коментарі відсутні.