

Гіркуватий смак мигдалю відомий кожному. Але мало хто знає, що той звичний мигдаль, який ми їмо, називається солодким, а по-справжньому гіркий мигдаль їсти заборонено через наявність в ньому токсичних речовин. Проте, мигдаль нерідко називають найкориснішим з усіх горіхів.
Користь мигдалю насамперед пов'язана з високим рівнем вітаміну Е в ньому. Цей вітамін є одним з найголовніших антиоксидантів, що не дозволяє клітинам старіти передчасно і захищає організм від шкоди вільних радикалів. У мигдалі зосереджені і вітаміни групи В, без яких наш організм працював би неправильно. Мигдаль нормалізує роботу печінки і селезінки, виводить жовч з організму, очищає кров. Мигдаль виступає також натуральним анальгетиком і володіє протисудомними властивостями. При регулярному вживанні мигдалю в їжу поліпшується мозкова активність, знижується прихильність до стресів, він лікує від безсоння.
Наразі коментарі відсутні.